Projecten

GlasDraad Haarlemmermeer

GlasDraad Haarlemmermeer

Vanaf 15 februari tot 15 april 2019 konden de bewoners van het buitengebied van Haarlemmermeer zichzelf aanmelden voor glasvezel van GlasDraad. 50% moest dat doen en deed dat ook. Het buitengebied van de gemeente Haarlemmermeer wordt aangesloten op het netwerk. Vanaf 18 mei 2019 start GlasDraad met een tweede vraagbundeling in Haarlemmermeer, maar dit keer in de kleine dorpen en buurtschappen. Het is de eerste keer dat GlasDraad zich richt op kleine kernen. Deze campagne loopt tot 15 juli 2019.

GlasDraad Krimpenerwaard

In het buitengebied van gemeente Krimpenerwaard gaat GlasDraad ook aanleggen, want de campagne is daar ook met succes afgerond. Vanaf oktober tot december 2018 konden de bewoners inschrijven voor glasvezel en dat deden genoeg huishoudens. Glasvezel in Krimpenerwaard wordt een feit.

GlasDraad Krimpenerwaard
GlasDraad Groene Hart Zuid

GlasDraad Groene Hart Zuid

Het tweede project voor GlasDraad was die van Groene Hart Zuid. De gemeentes Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk moesten zich voor 9 juli 2018 inschrijven bij een serviceprovider. Het doelpercentage werd ook hier bereikt waardoor er weer een buitengebied van Nederland verglaast gaat worden.

GlasDraad Groene Hart

DICO heeft voor GlasDraad verschillende projecten opgepakt. Het eerste project was GlasDraad Groene Hart, wat het gebied van de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem betrof. Van 8 januari tot en met 9 april 2018 konden bewoners een abonnement afnemen bij een van de aangesloten serviceproviders. De 50% werd gehaald en het project is daarmee geslaagd. GlasDraad gaat daar glasvezel aanleggen.

GlasDraad Groene Hart

GlasDraad Krimpenerwaard

Interessepeiling snel internet Utrecht-Oost

Vanaf september 2017 tot het eerste kwartaal van 2018 is er in de gemeente Amersfoort, Bunschoten, Soest, Eemnes en Baarn een interessepeiling voor snel internet uitgevoerd. Dit initiatief werd in samenwerking met Gebiedscoöperatie O-gen en een groep ambassadeurs en vrijwilligers in de buitengebieden van de verschillende gemeenten van Utrecht-Oost uitgevoerd. Het initiatief is succesvol afgerond.

Interessepeiling snel internet

Utrecht-West

In Utrecht-West heeft DICO de interessepeiling uitgevoerd, in opdracht van programmabureau Utrecht-West in samenwerking met de provincie Utrecht. De start was op 12 april 2017 met de gemeente Oudewater, gevolgd door de gemeenten Woerden, Nieuwegein, Utrecht en IJsselstein. Inmiddels zijn alle interessepeilingen voor deze gemeenten succesvol afgesloten met percentages boven de 60%!

GlasDraad Krimpenerwaard

GlasDraad Krimpenerwaard

Interessepeiling snel internet

Kaag en Braassem

De interessepeiling voor snel internet in de buitengebieden van de gemeente Kaag en Braassem is succesvol afgerond. In de dorpen Leimuiden, Hoogmade, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Oud Ade, Woubrugge, Kaag, Rijpwetering, Nieuwe Wetering en Oude Wetering is er gepeild of er interesse is in snel internet. Deze interessepeiling wordt gedaan in samenwerking met de gemeente en een groep enthousiaste ambassadeurs.

Interessepeiling snel internet Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop is op 18 april 2016 een project gestart in samenwerking met de bewoners en gemeente om snel internet in de buitengebieden in alle dorpen van de gemeente te realiseren. Na het slagen van de interessepeiling in dit gebied is er nu een aanleggende partij die een succesvolle vraagbundeling heeft gevoerd, met als resultaat dat ook de gemeente Nieuwkoop wordt voorzien van glasvezel.

GlasDraad Krimpenerwaard

GlasDraad Krimpenerwaard

Interessepeiling snel internet

De Ronde Venen

In de gemeente De Ronde Venen is een project gestart op 13 april 2016. DICO Snel Internet Buitengebied heeft samen met de bewoners, bedrijven en de gemeente door middel van vraaginventarisatie gekeken of er voldoende interesse was voor snel internet. Deze interesse was er zeker, de campagne is geslaagd met een percentage van 69%.