Wie zijn wij ?

DICO Breedband stelt zich tot doel om het buitengebied van Nederlandse gemeenten zo snel mogelijk te voorzien van snel internet.
De aanleg van snel internet in het buitengebied gaat helaas niet vanzelf. Meerdere marktpartijen leggen weliswaar glasvezel aan in Nederland maar richten zich vooral op de kernen van steden en dorpen. De inspanningen om snel internet in het buitengebied aan te leggen zijn nu eenmaal hoger.

Het traject om te komen tot snel internet in het buitengebied duurt al snel tussen de 1,5 en 2 jaar. Er moet namelijk nogal wat stappen worden ondernomen. Zo wordt er veelal een interessepeiling uitgevoerd. Dit is een inventarisatie van de interesse in de aanleg van glasvezel bij de bewoners van het buitengebied.  Daarnaast moet een gemeente in de regel haar regels en procedures aanpassen om een glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied. Uiteindelijk gaat daar de gemeenteraad over en dat vereist een zorgvuldige voorbereidingsprocedure. Daarnaast moet een marktpartij worden gevonden die bereid is om te investeren in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daarna vindt de vraagbundeling plaats.

DICO Breedband legt zelf geen breedband infrastructuur aan maar begeleidt het proces zoals hierboven staat vermeld, zodat bewoners in het buitengebied snel internet krijgen.

De directie van DICO Breedband BV wordt gevormd door Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. Beide hebben veel ervaring met het begeleiden van projecten op het gebied van snel internet.  DICO beschikt over ervaring en kennis op het gebied van techniek, organisatie, financiering, marketing en communicatie die nodig is om snel internet in het buitengebied mogelijk te maken.

Zo begeleidt DICO Breedband inmiddels vele gemeenten op het gebied van snel internet trajecten.

 

Sjouke van Dijk

Sjouke Van Dijk

heeft een MBA en heeft ruim 25 jaar werkervaring en kennis opgedaan bij diverse telecombedrijven (Vodafone, Versatel en Tele2). Hier heeft hij diverse functies vervuld, zoals CTO / Technisch Directeur en Strategisch Programma Directeur.

Door deze ervaring in het bouwen van een netwerk vanaf het idee, tot het beheren van het uiteindelijk gebouwde netwerk, inclusief alle organisatorische en verander aspecten (change management)  zijn DICO Telecom B.V. en de 2 dochterbedrijven in staat zich op vele technische, organisatorische en strategische terreinen te bewegen.

 

 

 

 

Henk Jan Witteveen

Henk Jan Witteveen

heeft gestudeerd aan Nyenrode Universiteit (bedrijfskunde) en aan de Erasmus Universiteit bedrijfseconomie en heeft onder meer gewerkt bij bij PriceWaterhouseCoopers Consulting en IBM Consulting. De afgelopen jaren heeft Henk Jan als programmamanager en procesbegeleider veel organisaties ondersteund bij multidisciplinaire vraagstukken.